Analyse
Thomson 8 jaar geleden - maandag 22 juni 2009

De Franse groep heeft van haar schuldeisers opnieuw uitstel gekregen en ontspringt de dans, maar hoe lang nog ?

Erg weinig hoop

De Franse groep heeft van haar schuldeisers opnieuw uitstel gekregen en ontspringt de dans, maar hoe lang nog ? Duur en erg riskant aandeel.
VERKOPEN.

Thomson dat in 2008 een monsterverlies zowat 2 miljard euro of 7,34 EUR per aandeel leed, kan zijn financiële verplichtingen niet meer nakomen en heeft nu tot 24/07 de tijd gekregen om zijn schulden te herschikken. Indien de groep een faillissement wil vermijden, kan ze niet anders dan de voorgestelde voorwaarden aanvaarden. Er wordt gedacht aan een omzetting van schulden in aandelen. Als dat doorgaat, zal het belang van de aandeelhouders massaal verwateren, want de netto schuldenlast bedroeg eind maart 2,3 miljard euro voor een beurskapitalisatie van amper 185 miljoen. Anderzijds zal de voor dit jaar geplande verkoop van activa de groep van 20 % omzet beroven, terwijl de operaties in de huidige conjunctuur en gezien de urgentie waarmee ze gepaard gingen niet veel geld in het laatje zullen brengen. Op korte termijn zou overheidssteun uitkomst kunnen bieden, maar die lijkt ons weinig waarschijnlijk (te zwakke operationele vooruitzichten en slechts 20 % van de werknemers in Frankrijk). Een faillissement of een door de banken georganiseerde ontmanteling lijken de meest waarschijnlijke scenario’s. Voor 2009 en 2010 houden we rekening met verliezen van 0,60 en 0,20 EUR per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 0,64 EUR 

Thomson is een Franse groep, leverancier van audio- en videoproducten en -diensten voor de media- en de telecomindustrie.

Deel dit artikel