Analyse
In het kort 8 jaar geleden - maandag 22 juni 2009

Wat is er gebeurd tussen 12 en 19 juni 2009 ? Meer nieuws over aandelen...

Variaties tussen de slotkoersen van 12 en 19/06/09 in lokale munt

ZWITSERSE BANKEN
De Zwitserse Nationale Bank waarschuwt dat mocht de economische crisis nog stukken erger worden, de vooruitzichten voor UBS en Crédit Suisse die beide nog fors blootsteld zijn aan riskante activa erg somber zouden worden.
Bij UBS (-11,2 %; 14,28 CHF; verkopen) verkeren de zakenbank en de tak vermogensbeheer in een diepe crisis. De groep zit volgens ons dan ook in een moeilijker parket dan  CREDIT SUISSE (-4,4 %; 48,00 CHF; houden).
Daarbij komt nog dat Zwitserland en de VS zopas een overeenkomst gesloten hebben over de uitwisseling van fiscale informatie en dat de Amerikaanse fiscus van UBS nog altijd de namen van 52 000 van fraude verdachte klanten verlangt. Een eis waarop de bank weigert in te gaan.

CADBURY (+1,0 %; 540,00 p.) • Houden
Geruststellend nieuws : in april en mei verbeterde de activiteit en de groep heeft haar vooruitzichten bevestigd : een omzetgroei aan de onderkant van de vork van 4 à 6 % voor dit jaar en een bedrijfsmarge van 15 % tegen 2011.

MICHELIN (-8,7 %; 40,71 EUR) • Verkopen
Er komt een nieuw afvloeiingsplan om de daling van de vraag naar banden op te vangen. De maatregel zal de winst dit jaar met ongeveer 130 miljoen euro afromen (0,90 EUR per aandeel, vóór belastingen). Volgens ons zal de Franse groep dit jaar problemen hebben om liquiditeiten te genereren.
We verlagen onze vooruitzichten voor deze sector die lijdt onder de aanhoudende zwakte van de vraag zowel vanwege de autoconstructeurs als vanwege de particulieren.

PICANOL (*; 4,04 EUR) • Verkopen
Picanol lanceerde zijn kapitaalverhoging met voorkeurrecht (coupon nr. 5). Met 1 bestaand aandeel kunnen aandeelhouders tot en met 2 juli intekenen op 2 nieuwe aandelen tegen 1,27 EUR per stuk.
We raden aan om dit niet te doen en om uw voorkeurrechten gewoon tot na de afloop van de operatie bij te houden (ze zullen achteraf normaal gezien nog een klein bedrag opleveren) of al op de beurs te verkopen (indien de kosten niet te hoog oplopen).

* niet relevant (geen koers sinds onthechting coupon kapitaalverhoging).

Deel dit artikel