Analyse
Alcatel-Lucent 8 jaar geleden - zondag 28 juni 2009

Een groot deel van de informatica-activiteiten wordt uitbesteed aan HP. Andere, meer dan nodige besparingen zullen volgen. Maar de doelstellingen lijken ons nog altijd te ambitieus.

Nog altijd te optimistisch

Een groot deel van de informatica-activiteiten wordt uitbesteed aan HP. Andere, meer dan nodige besparingen zullen volgen. Maar de doelstellingen lijken ons nog altijd te ambitieus. Erg duur en riskant aandeel. 
VERKOPEN.

De Franse groep heeft een tienjarig contract gesloten met Hewlett-Packard. De Amerikaanse computerreus gaat een groot deel van haar informatica-activiteiten beheren om de prijs ervan terug te dringen en samen gaan ze hun respectieve klanten gemeenschappelijke telecom- en informaticadiensten aanbieden. Maar na de fusie met Lucent in 2006 en haar trieste gevolgen zijn we niet overtuigd. Er zijn voor de volgende maanden wel andere herstructureringen gepland, maar in tegenstelling tot Alcatel geloven wij niet dat een en ander zal volstaan om de bedrijfsresultaten dit jaar in evenwicht te krijgen en volgend jaar weer winst te genereren. Het eerste kwartaal sloot immers weer met verlies af (het negende op rij), de telecomoperatoren en de bedrijven investeren minder in hun installaties, de concurrentie wordt feller (vooral vanuit Azië), en de markt zou dit jaar wereldwijd met 8 à 12 % krimpen. En ondanks het geld dat de verkoop van de participatie in Thales in het laatje heeft gebracht, blijft de financiële situatie hachelijk. Voor 2009 en 2010 ramen we het verlies per aandeel op resp. 0,35 en 0,28 EUR.

Koers op het moment van de analyse :  1,81 EUR

Alcatel-Lucent is  de tweede grootste producent van telecomapparatuur ter wereld.

Deel dit artikel