Analyse
Logica 8 jaar geleden - maandag 25 mei 2009

De herstructurering lijkt vlot te verlopen en werpt vruchten af. Het aandeel is goedkoop maar het risico is hoog. In de huidige context speelt u beter op zeker.

Met dank aan de wisselkoerseffecten

De herstructurering lijkt vlot te verlopen en werpt vruchten af. Het aandeel is goedkoop maar het risico is hoog. In de huidige context speelt u beter op zeker. Niet kopen.
HOUDEN.

Zoals verwacht leverde de zwakte van het pond in het eerste kwartaal een groei van de omzet met 11 % op. Zonder wisselkoerseffecten blijft de verkoop stabiel (in de huidige context al bij al een behoorlijk resultaat). Ook lijkt de activiteit te verbeteren: de verhouding tussen de nieuwe bestellingen en de leveringen bedroeg in het eerste kwartaal 122 %, t.o.v. 106 % een jaar eerder en 100 % 2 jaar terug. Dit is te danken aan de herstructureringen die sinds vorig jaar worden doorgevoerd: 80 % van de 25 miljoen pond besparingen die het voorbije jaar werden gerealiseerd, is opnieuw geïnvesteerd in de ontwikkeling van de marketing en van de commerciële slagkracht. Dit jaar zou 40 % van de verwachte 75 miljoen besparingen opnieuw moeten worden geïnvesteerd. Toch zal de voor dit jaar verwachte omzetgroei (+3 %) voor alles de vrucht van een gunstig wisselkoerseffect zijn. Zonder dat effect zou de verkoop lichtjes dalen.
Wat de rentabiliteit betreft, verwacht de groep nog steeds dat de bedrijfsmarge dit jaar minstens gelijk zal zijn aan die van vorig jaar. Gezien de kostenbesparing lijkt dit ons haalbaar. We ramen de winst per aandeel (excl. eenmalige elementen) op 11,60 p. voor 2009 en 11,90 p. voor 2010.

Koers op het moment van de analyse : 75,00 pence

De Britse groep Logica is gespecialiseerd in informaticadiensten en actief in Europa (UK, Frankrijk, Nederland, Scandinavië).

Deel dit artikel