Analyse
CS Groupe 8 jaar geleden - maandag 4 mei 2009

De Zwitserse bankgroep heeft haar risicogevoeligheid verminderd en heeft nu een aantrekkelijker profiel. We nemen nota van de vorderingen, maar we raden u aan op uw hoede te blijven.

Er is vooruitgang, maar op te volgen

De Zwitserse bankgroep heeft haar risicogevoeligheid verminderd en heeft nu een aantrekkelijker profiel. We nemen nota van de vorderingen, maar we raden u aan op uw hoede te blijven. Correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Met 1,6 CHF winst per aandeel was het eerste kwartaal volgens ons goed, maar dat resultaat zal de komende kwartalen wellicht niet geëvenaard worden en nieuwe tegenslagen blijven mogelijk. Dat CS opnieuw winst maakt is hoofdzakelijk te danken aan de zakenbankpoot die een pak meer inkomsten boekte dan we verwachtten. De strategische heroriëntering waarin de klanten centraal staan en de erg riskante activiteiten teruggeschroefd worden lijkt sneller vruchten af te werpen dan verwacht. De groep beweert dat ze haar met name Amerikaanse rivalen marktaandelen afhandig maakt. Bovendien lijkt CS te profiteren van het feit dat landgenoot UBS in de problemen zit om zijn positie op het beloftevolle segment van het vermogensbeheer te verstevigen (de betrokken divisie van CS haalde 9 miljard Zwitserse frank op, terwijl die van UBS 23 miljard zag vertrekken). Het is nu wachten om te zien of de geboekte vooruitgang bevestigd wordt. Wij durven alvast niet met zekerheid zeggen dat CS als winnaar uit de crisis zal komen. De risicograad blijft y. We ramen de winst per aandeel voor 2009 en 2010 op 3,10 en 3,50 CHF.

Koers op het moment van de analyse : 44,60 CHF

Crédit Suisse, de op een na grootste bankgroep van Zwitserland, is opgebouwd rond drie pijlers : investment banking (financiering van bedrijven en marktactiviteiten), private banking (beleggingsadviezen en vermogensbeheer) en asset management (beleggingsproducten).

Deel dit artikel