Analyse
BT Group 9 jaar geleden - maandag 18 mei 2009

Structurele problemen, een thuismarkt die kreunt onder de recessie en een immens tekort bij het pensioenfonds, BT ziet zwarte sneeuw.

Jaarresultaten in het rood

Structurele problemen, een thuismarkt die kreunt onder de recessie en een immens tekort bij het pensioenfonds, BT ziet zwarte sneeuw.
Het aandeel blijft echter goedkoop.
HOUDEN.

BT heeft het boekjaar 2008/09 (31/03) afgesloten met een verlies van 1,1 pence per aandeel. Oorzaak, een nieuwe, zwaarder dan verwachte waardevermindering (16,8 p. per aandeel) in het laatste kwartaal in de divisie IT-diensten voor bedrijven (41 % van de omzet). Dat is des te erger omdat deze activiteit de winstmotor van de groep was sinds ze in 2001 haar mobiele-telefoniedivisie afstootte.
Het is dan ook geen verrassing dat BT voor 2009/10 een omzetdaling van 4 à 5 % verwacht. De omvang van de recessie in het Verenigd Koninkrijk (90 % van de omzet) brengt inderdaad steeds meer klanten ertoe om af te zien van hun vaste telefoon ten voordele van een mobiele of om zich te wenden tot minder dure telecomoperatoren. We zien niet goed in hoe BT dat verzwakt is door het enorme tekort bij zijn pensioenfonds de trend zal kunnen keren en de groeimotor op middellange termijn weer aan de praat zal kunnen krijgen. We schroeven onze winstramingen lichtjes terug tot 13 pence per aandeel voor 2009/10 en tot 14 pence voor 2010/11. Het dividend levert, hoewel het met bijna 60 % verlaagd werd tot 6,5 pence een erg mooi rendement van ±7,6 % op.

Koers op het moment van de analyse : 85,00 pence

BT Group is de grootste Britse telefoonoperator, aanwezig in 170 landen en actief in de telefonie, netwerkinformaticadiensten en hogesnelheidsinternet. Traditionele telefonie is goed voor 64 % van de omzet.

Deel dit artikel