Analyse
American Ecology 9 jaar geleden - woensdag 20 mei 2009

De erg gezonde financiële situatie van de groep laat hem toe om nog steeds een mooi dividend te betalen. De activiteit in 2009 is echter weinig voorspelbaar.

Een nog onzeker jaar

De erg gezonde financiële situatie van de groep laat hem toe om nog steeds een mooi dividend te betalen.
De activiteit in 2009 is echter weinig voorspelbaar.
HOUDEN.

Het eerste kwartaal heeft meer onder de crisis geleden dan verwacht : de omzet daalde met 24 %. En in het derde kwartaal zal een contract met Honeywell aflopen, terwijl het goed is voor 44 % van de verkoop. Het herstelplan van Obama moet de groep helpen deze inkomstendaling te compenseren. Het voorziet in een stijging van de subsidies voor de bestrijding van milieuverontreiniging. Tot nu toe valt de reële impact ervan op de verkoop echter moeilijk in te schatten. In ieder geval wordt vóór het tweede semester geen beterschap verwacht. In afwachting kan American Ecology zeker een overname plannen (zijn financiële situatie laat dit toe), waardoor het zijn verwerkingscentra aan de slag zou kunnen houden. Ook hier valt het moeilijk te zeggen of de overname al in het tweede semester zou gebeuren. Als de nieuwe activiteit van sanering van afval met koolwaterstoffen een groot succes kent, zou ze dit jaar slechts voor ±7 % van de verkoop instaan.
Wij schroeven onze winstramingen terug van 1,18 naar 0,98 USD per aandeel voor dit jaar en van 1,20 naar 1,12 USD voor 2010.
Het jaarlijks dividend blijft aantrekkelijk: 0,72 USD bruto of een rendement van 4,2 %.

Koers op het moment van de analyse : 17,99 USD

American Ecology is actief in het vervoer en de verwerking van gevaarlijk afval voor industriële ondernemingen (chemiebedrijven, kerncentrales, raffinaderijen) en overheidsinstellingen (Amerikaans leger…).

Deel dit artikel