Analyse
Agfa-Gevaert 9 jaar geleden - maandag 11 mei 2009

Het eerste kwartaal was zoals verwacht geen feest.

Healthcare brengt het er goed af

Het eerste kwartaal was zoals verwacht geen feest. Pas in 2010 mag beterschap verwacht worden. Maar het aandeel noteert bijna 70 % onder de boekwaarde en is goedkoop.
KOPEN.

Met een omzetdaling van amper 1 % heeft Healthcare (44 % van de omzet en 70 % van de bedrijfswinst van de groep) een sterk kwartaal achter de rug. Dankzij besparingen steeg de bedrijfswinst van de divisie zelfs met 52 %. De omzet van de groep viel met 12 % terug, maar dat werd gecompenseerd door de daling van de kosten. “Uitzonderlijke lasten” zorgden andermaal voor een verlies per aandeel van 0,07 EUR. Terwijl er door de crisis heel wat investeringsplannen in de koelkast belanden, is de groep de overgang van analoog naar digitaal nog volop aan het managen en moet ze het gat in haar pensioenplan proberen te dichten (zware financieringslasten). Ze heeft ook nog veel schulden (90 % van eigen vermogen). Maar volgens ons is er geen gevaar dat Agfa zijn verplichtingen tegenover de banken niet kan nakomen. De markten waarop de groep actief is, lijken sinds december te stabiliseren en vanaf nu zou de daling van de grondstoffenprijzen waarvan Agfa door een ongelukkige dekkingstrategie nog amper profiteerde, samen met het opvoeren van de besparingen, voor betere resultaten moeten zorgen. We mikken voor dit jaar op een kleine winst van 0,15 EUR per aandeel en voor 2010 op 0,50 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 2,12 EUR

Agfa Gevaert is Belgische groep die een uitgebreid assortiment van analoge en digitale systemen en IT-oplossingen voor de grafische industrie en de gezondheidszorg ontwikkelt.

Deel dit artikel