Analyse
Autonomy Corporation 8 jaar geleden - maandag 20 april 2009

In het huidige klimaat is Autonomy de uitzondering die de regel bevestigt. De resultaten blijven vrij goed voorspelbaar.

Bij de beste van de klas

In het huidige klimaat is Autonomy de uitzondering die de regel bevestigt. De resultaten blijven vrij goed voorspelbaar. Maar dat zit in de koers.
Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

De Britse uitgever van computerprogramma’s lijkt echt wel crisisbestendig : de groep belooft opnieuw de verwachtingen van de markt te overtreffen die voor het eerste kwartaal op een winst per aandeel van 0,15 USD rekende (±10 pence).
Deze prestatie is wellicht voor een deel te danken aan het feit dat de integratie van Interwoven, een Amerikaans bedrijf dat de groep begin dit jaar overnam, vlotter verloopt dan verwacht. Maar dat neemt niet weg dat Autonomy de marktverwachtingen zelfs in de loop van 2008 overtrof. Dat is te danken aan de succesvolle overnamestrategie van de groep die systematisch meer kostenbesparende synergieën oplevert dan verwacht. Het is ook te danken aan haar succesvolle producten die in de crisis goed in de markt liggen vermits ze de klanten substantiële besparingen opleveren. De gemiddelde omvang van de contracten neemt toe, zoals het recente contract met de Britse overheid voor een bedrag van ettelijke miljoenen dollar bewijst. Dat maakt de resultaten beter voorspelbaar. Wij ramen de winst per aandeel (exclusief eenmalige elementen) op 61,58 pence voor dit jaar en op 74,51 pence voor 2010.

Koers op het moment van de analyse : 1226,00 pence

Het Brits bedrijf Autonomy Corporation ontwikkelt software voor kennisbeheer, waarmee met name het informatiebeheer kan worden geautomatiseerd, wat ook de drager is (tekst, video, stem…).

Deel dit artikel