Analyse
Thales 8 jaar geleden - vrijdag 6 maart 2009

Steunend op haar solide resultaten 2008 en op de bestellingen die nog altijd binnenkomen, ziet de groep 2009 met vertrouwen tegemoet.

Recordbestellingen in 2008

Steunend op haar solide resultaten 2008 en op de bestellingen die nog altijd binnenkomen, ziet de groep 2009 met vertrouwen tegemoet. Maar het aandeel is duur.
VERKOPEN.

Na een sterk 4de kwartaal kon de groep voor 2008 uitpakken met een omzetgroei van 8 % (6 % verwacht). De winst per aandeel, eenmalige elementen niet meegerekend, steeg eveneens met 8 % (verwacht). Aangezien de nationale overheden (60 % van de inkomsten) hun defensiebudgetten (nog) niet verlaagd hebben, rekent Thales erop dat de orders, die in 2008 een record bereikten, dit jaar op peil zullen blijven en dat de omzet en de marges zullen toenemen. Intussen is het nog altijd zo dat de Franse groep moet blijven groeien wil ze de Amerikaanse concurrenten op afstand kunnen houden. Daarvoor zijn de huidige omstandigheden echter niet gunstig : de VS (45 % van de wereldwijde defensie-uitgaven) schermen hun markt steeds meer af en in Europa stuit de noodzakelijke consolidatie van de erg versnipperde markt op de heropleving van het protectionisme. Bij gebrek aan beters is er een Frans-Franse samenwerking in de maak : Dassault Aviation stapt voor 26 % in het kapitaal van Thalès. De operatie wordt door de overheid gesteund, maar zorgt voor spanningen bij Thalès en roept vragen op over de strategie. Voor 2009 en 2010 mikken wij voorzichtig op 3,00 en 3,10 EUR winst per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 29,20 EUR

Thales is een Franse groep, een van de Europese toonaangevende bedrijven voor elektronische uitrustingen en systemen voor de luchtvaart, de scheepvaart en de defensiesector.

Deel dit artikel