Analyse
Pirelli 8 jaar geleden - maandag 2 maart 2009

De groep draaide in 2008 nagenoeg even veel omzet als het jaar voordien. Het nieuwe businessplan voorziet in verdere herstructureringen en in een reorganisatie van de activiteiten.

Nieuw businessplan

De groep draaide in 2008 nagenoeg even veel omzet als het jaar voordien. Het nieuwe businessplan voorziet in verdere herstructureringen en in een reorganisatie van de activiteiten. Correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Pirelli heeft zijn ondernemingsplan 2009-2011 voorgesteld. De groep gaat voort op de ingeslagen weg en is bereid alle maatregelen te treffen die nodig zijn om haar concurrentiepositie te versterken en de efficiëntie te verbeteren in alle domeinen waarin ze actief is. De herstructurering die in 2008 opgestart werd, zal dus voortgezet worden en de groep zal zich verder toeleggen op de ontwikkeling van producten die passen in een “groene” economie (duurzame energie, milieuvriendelijk bouwen). Tegen 2011 moeten groene producten 40 % van de totale productie uitmaken. Ook bij Pirelli Tyre (autobanden) zijn de lopende herstructureringen en reorganisaties erop gericht om de rentabiliteit te verbeteren en om liquiditeiten te genereren. De groep speelt daarbij de kaart uit van haar winstgevende aanwezigheid in de opkomende landen (hoger groeipotentieel en lagere bedrijfskosten).
Terwijl we voor 2008 rekening houden met een verlies van 0,011 EUR per aandeel, mikken we voor 2009 en 2010 op respectievelijk 0,012 en 0,016 EUR winst per aandeel.

Koers op het moment van de analyse :  0,17 EUR

De Italiaanse groep Pirelli is actief in kwaliteitsautobanden, vastgoed en internetuitrustingen.

Deel dit artikel