Analyse
Logica 8 jaar geleden - maandag 9 maart 2009

Het resultaat 2008 was goed en de herstructurering is efficiënter dan verwacht.

Iets te optimistisch

Het resultaat 2008 was goed en de herstructurering is efficiënter dan verwacht. Goedkoop aandeel, maar voorzichtigheidshalve kopen we niet. 
HOUDEN.

De resultaten 2008 waren van goede kwaliteit en daaraan is de nieuwe directeur wellicht niet vreemd. De groep pakte uit met een omzetstijging van 17 %, waarvan 5 % interne groei, en dat was beter dan verwacht. Ze dankt deze prestatie aan haar Britse en Scandinavische activiteiten, maar ook aan haar investeringen in de marketingafdeling. Bovendien werd ze een handje geholpen door de daling van het pond tegenover de euro en de Zweedse kroon, de twee munten waarin het grootste deel van de omzet gerealiseerd wordt. De herstructurering die in april opgestart werd, geeft intussen vlugger resultaten dan verwacht. Er werd al 25 % meer op de kosten bespaard dan voorzien. Met 11,99 pence overtrof de winst per aandeel (exclusief uitzonderlijke elementen) dan ook onze verwachtingen. Voor dit jaar stelt Logica een stijging van de bedrijfsmarge in het vooruitzicht (+0,5 %). Gezien de vertraging van de markt van informaticadiensten lijkt ons dat te hoog gegrepen, zelfs als de groep erin slaagt om 4,70 p. per aandeel te besparen, i.p.v. de oorspronkelijk voorziene 3,10 p. Wij gaan uit van een stabiele marge en ramen de winst per aandeel voor 2009 op 11,53 p. en voor 2010 op 11,68 p. (excl. uitzonderlijke elementen).

Koers op het moment van de analyse : 65,00 pence

De Britse groep Logica is gespecialiseerd in informaticadiensten en actief in Europa (UK, Frankrijk, Nederland, Scandinavië).

Deel dit artikel