Analyse
Computer Siences. Corp. 8 jaar geleden - vrijdag 20 februari 2009

Dankzij de overheidsopdrachten is de groep nog vrij optimistisch, al blijft ze niet volledig buiten schot.

Relatief recessiebestendig

Dankzij de overheidsopdrachten is de groep nog vrij optimistisch, al blijft ze niet volledig buiten schot. Het aandeel is goedkoop, maar gezien de volatiliteit van de beurzen niet kopen.
HOUDEN.

Hoewel de omzet in het derde kwartaal van het boekjaar 2008/09 (einde 31/03) met 5 % daalde, verbeterde de bedrijfsmarge en bleef de winst per aandeel stabiel op 1,06 USD. De herstructurering (kostenreducties, expansie in lagelonenlanden) werpt duidelijk vruchten af. De groep die sterke banden heeft met de openbare en met de gezondheidssector (samen 48 % van de omzet) blijft optimistisch. Volgens de directie zal de rentabiliteit in het lopende kwartaal en in het boekjaar 2009/10 verder aantrekken en zal de groep zo haar achterstand terzake gedeeltelijk kunnen goedmaken (haar concurrenten hangen meer van de privésector af en zijn daardoor recessiegevoeliger). Voorts is CSC goed geplaatst om een graantje mee te pikken van het Obama-herstelplan. En ten slotte lijkt er schot te komen in het belangrijke contract met de Britse gezondheidssector. CSC heeft zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar wegens de ernst van de recessie wel iets teruggeschroefd tot 2 à 8 % omzetgroei en een winst per aandeel van 6,3 à 6,4 USD, maar dat vinden wij nog te optimistisch. We houden het op 6,1 USD (waarvan 2,45 USD eenmalige resultaten). Voor 2009/10 rekenen we op 3,80 USD.

Koers op het moment van de analyse : 36,85 USD

Computer Sciences Corporation is een Amerikaans computerbedrijf dat aan industriële klanten en openbare diensten globale informaticaoplossingen aanbiedt : advies geven, projecten uitwerken, systemen integreren, uitbesteding van IT-activiteiten. De groep heeft ongeveer 79 000 werknemers en is actief in 80 landen. In de VS, behoort ze tot de top 5 van haar sector.

Deel dit artikel