Analyse
Autonomy Corporation 8 jaar geleden - vrijdag 30 januari 2009

Voor een aanwinst die nog dit jaar gevoelig tot de winstgroei zal bijdragen, vinden wij de prijs die Autonomy voor Interwoven betaalt niet te hoog.

Grote overname

Voor een aanwinst die nog dit jaar gevoelig tot de winstgroei zal bijdragen, vinden wij de prijs die Autonomy voor Interwoven betaalt niet te hoog. Correct gewaardeerd.
HOUDEN.

De Britse groep heeft zopas de grootste overname uit haar geschiedenis bekendgemaakt De uitverkorene is Interwoven, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in software voor contentbeheer. Tussen beide ondernemingen bestaan belangrijke synergieën zowel op commercieel vlak (complementair aanbod) als op het vlak van de kosten. Autonomy hoopt 40 miljoen dollar per jaar te besparen (ongeveer 12 pence per aandeel). Volgens ons een haalbare kaart : het genoemde bedrag vertegenwoordigt slechts 10 % van de bedrijfskosten van de nieuwe entiteit en Autonomy heeft zijn kunnen inzake de integratie van overnames al bewezen. De overname wordt voor 35 % gefinancierd met een kapitaalverhoging, voor 25 % met schulden en voor 40 % uit de eigen middelen. Gezien de verwachte synergieën lijkt de prijs (775 miljoen dollar) ons niet overdreven, temeer daar Interwoven al dit jaar een beduidende winstbijdrage zal leveren. Ondertussen heeft Autonomy uitstekende resultaten voor 2008 bekendgemaakt. De winst per aandeel (eenmalige elementen niet meegerekend) is meer dan verdubbeld tot 33,51 pence. Voor 2009 en 2010 mikken wij op 63,12 en 78,30 pence (tegen 49,9 en 57,8 voorheen).

Koers op het moment van de analyse : 1096,00 p.

Het Brits bedrijf Autonomy Corporation ontwikkelt software voor kennisbeheer, waarmee met name het informatiebeheer kan worden geautomatiseerd, wat ook de drager is (tekst, video, stem…).

Deel dit artikel