Analyse
In het kort 8 jaar geleden - zondag 14 december 2008

Wat is er gebeurd tussen 5 en 12 december 2008 ? Meer nieuws over aandelen...

Variaties tussen de slotkoersen van 5/12 en 12/12/08 in lokale munt

ELI LILLY (+4,2 %; 36,41 USD)  • Houden
Als gevolg van het opnemen van ImClone in de rekeningen zal het nettoresultaat eind 2008 met rode inkt geschreven worden. Exclusief ImClone zou de groep haar doelstellingen bereikt hebben. Voor 2009 stelt ze een stijging van de winst per aandeel met 8 à 15 %, in het vooruitzicht, waarbij ze vooral rekent op de nog altijd onzekere lancering van Prasugrel (trombose).

MERCK (+2,1 %; 27,04 USD)  • Houden
De Amerikaanse farmagroep is van plan om zich vanaf 2012 op het copiëren van biologische geneesmiddelen te werpen. Een potentieel winstgevende, maar riskantere  business, temeer omdat er in de Verenigde Staten nog geen enkel duidelijk afgelijnd juridisch kader bestaat voor de commercialisering van “biosimular” geneesmiddelen. Met een democraat in het Witte Huis zouden de zaken echter sneller kunnen gaan.

SEASPAN (+53,6 %; 9,49 USD)  • Houden
Er werd zopas een nieuw containerschip opgeleverd (de vloot telt er nu in totaal 35) dat al voor 12 jaar verhuurd is aan China Shipping. Ondanks de vertraging van de internationale handelsbetrekkingen blijven de inkomsten van Seaspan groeien. Ze hangen immers niet af van de hoeveelheid goedere die vervoerd worden, maar komen voort uit de huurcontracten op lange termijn die de reders met Seaspan gesloten hebben. De koers staat op een aantrekkelijk niveau, maar we wachten op kalmer weer om zee te kiezen. Niet kopen.

Deel dit artikel