Analyse
EVS Broadcast Equipment 9 jaar geleden - vrijdag 14 november 2008

2008 wordt zoals gezegd een recordjaar, maar de komende kwartalen zullen minder goed zijn. In het licht van de perspectieven op langere termijn lijkt de koersval ons echter overdreven.

Overdreven koersval. Kopen !

2008 wordt zoals gezegd een recordjaar, maar de komende kwartalen zullen minder goed zijn. In het licht van de perspectieven op langere termijn lijkt de koersval ons echter overdreven. Het aandeel is nu goedkoop.
KOPEN.

Het 3de kwartaal bevestigde de sinds geruime tijd geobserveerde trend : de omzet neemt gestaag toe (+52,9 %, beter dan verwacht), het aandeel van de studioproducten blijft groeien (nu 45 % van de omzet) en desondanks - op de markt voor studioproducten is veel concurrentie - blijven de marges erg hoog. Er wordt een tussentijds dividend van 0,75 EUR netto uitgekeerd en we ramen het slotdividend op 1,05 EUR netto. De volgende kwartalen worden moeilijk. We hadden erop gerekend dat het orderboek met het einde van de investeringsgolf n.a.v. de OS in Peking zo'n 40 % acheruit zou gaan, maar het dook maar liefst 62,5 % lager. Blijkbaar worden de investeringen in de totale digitalisering van de tv-productie een tijdje op een laag pitje gezet (budgettaire beperkingen). We hebben onze winstprognoses dan ook bijgesteld, een beeje (-7 %) voor 2008 (3,30 EUR per aandeel), maar veel meer (-24 %) voor 2009 (2,90 EUR). Vanaf 2010 kan een nieuwe investeringsgolf van de televisiezenders met het oog op het WK voetbal in Zuid-Afrika en de winterspelen in Vancoucer voor een serieus herstel zorgen (3,50 EUR).

Koers op het moment van de analyse : 26,56 EUR

Het Belgisch bedrijf EVS is gespecialiseerd in digitale oplossingen voor tv-stations (recorders voor vertraagde beelden, montageplatforms…) en bioscopen.

Deel dit artikel