Analyse
Delhaize 9 jaar geleden - vrijdag 7 november 2008

Ondanks de slappe consumptie kon Delhaize een mooi kwartaalrapport voorleggen. En ook de vooruitzichten voor het 4de kwartaal ogen al bij al niet zo slecht.

Bevestigt vooruitzichten 2008

Ondanks de slappe consumptie kon Delhaize een mooi kwartaalrapport voorleggen. En ook de vooruitzichten voor het 4de kwartaal ogen al bij al niet zo slecht. Correct gewaardeerd.
HOUDEN.

De kwartaalcijfers waren een aangename verrassing. De omzet kwam wel 1,7 % lager uit dan een jaar geleden, maar dat lag aan de zwakkere dollar. De bedrijfswinst bleef stabiel dankzij de klantenwervende strategie (focus op scherpe prijzen) en kostenbesparingen. Dat de winst uiteindelijk 3,1 % lager uitkwam was te wijten aan de hogere belastingen. Geruggesteund door de sterke kwartaalcijfers bevestigde de groep haar (in juli bijgestelde) vooruitzichten (bij constante wisselkoersen). Ook wij houden onze winstraming voor 2008 ongewijzigd op 4,65 EUR per aandeel. Het 4de kwartaal is met de eindejaarsverkopen immers traditioneel het sterkst en de inmiddels iets sterkere dollar zal een gunstig effect hebben bij de omzetting van de Amerikaanse omzet en resultaten in euro. In de VS waar de groep 70 % van haar omzet realiseert, is Delhaize bovendien vooral actief in het discountsegment dat in deze barre economische tijden goed boert. De groep is overigens van plan om ook in Griekenland en in België (opnieuw) op de discounttoer te gaan. En ten slotte liggen ook de integratiekosten van de recente overnames (Plus Hellas in Griekenland en La Fourmi in Roemenië achter de rug.

Koers op het moment van de analyse : 45,21 EUR

De Belgische voedingsdistributeur Delhaize is met ruim 2500 winkels actief in België, Luxemburg, Duitsland, Griekenland, Roemenië, Indonesië en in de VS die voor ruim 70 % van de omzet instaan.

 

Deel dit artikel