Analyse
Ackermans & van Haaren 9 jaar geleden - maandag 24 november 2008

Voor dit jaar zitten er opnieuw mooie winstcijfers in. De decote is de afgelopen twee maanden toegenomen tot 25 %.

2008 wordt zoals we verwachtten

Voor dit jaar zitten er opnieuw mooie winstcijfers in. De decote is de afgelopen twee maanden toegenomen tot 25 %, maar dat vinden we nog niet voldoende voor een aankoopadvies.
HOUDEN.

DEME, het baggerbedrijf dat AvH samen met CFE (zie verder) controleert, blijft op volle toeren draaien en het goed gevulde orderboek (+18 % sinds eind juni) staat borg voor nog ettelijke mooie jaren, zelfs er projecten zouden uitgesteld worden (financieringsproblemen). In de financiële poot profiteren Bank Delen en Bank J. Van Breda, waarvan het eigen vermogen hoofdzakelijk in risicoloos staatspapier belegd is, blijkbaar van de vertrouwenscrisis rond de grote banken. Delen slaagde erin de daling van de activa sinds 01/01/08 onder beheer tot 10 % te beperken, terwijl ze bij J. Van Breda zelfs met 5 % toenamen. Niettemin hebben we onze winstverwachtingen voor dit jaar iets verlaagd want voor de vastgoedactiviteiten versomberen de vooruitzichten en in de Private Equity zullen de resultaten van de meeste participaties de komende kwartalen allicht dalen (al is AvH er zopas tegen alle verwachtingen in in geslaagd zijn participatie in Oleon met winst te verkopen). Bij de berekening van de intrinsieke waarde 60 EUR) hebben we de waarde van de meeste niet-beursgenoteerde participaties alvast verlaagd. Voor de komende jaren blijven we hoe dan ook een winst van 5 à 6 EUR per aandeel mogelijk achten.

Koers op het moment van de analyse : 42,75 EUR

De Belgische holding Ackermans & van Haaren heeft een beperkt aantal participaties (baggersector, financiële diensten, private equity en vastgoed) en speelt er een actieve rol (strategie, keuze van het management).

Deel dit artikel