Analyse
Kraft 9 jaar geleden - vrijdag 31 oktober 2008

Kraft combineert in deze crisistijden een defensief profiel en een goede zichtbaarheid op de toekomstige resultaten. Weinig riskant en goedkoop aandeel.

Bevestigt zijn defensief profiel

Kraft combineert in deze crisistijden een defensief profiel en een goede zichtbaarheid op de toekomstige resultaten. Weinig riskant en goedkoop aandeel.
KOPEN.

Het resultaat voor het derde kwartaal beantwoordde aan de verwachtingen (zonder rekening te houden met een meerwaarde van 0,57 USD per aandeel uit de verkoop van de activiteit granen). De interne omzetgroei bedroeg 7,1 %, hoofdzakelijk dankzij het optrekken van de verkoopprijzen en de beperkte gevolgen daarvan op de verkochte volumes (slechts -0,9 %). De bedrijfsmarge handhaafde zich in het derde kwartaal (excl. uitzonderlijke elementen) op 11,8 % (t.o.v. 12,4 % in 2007). Ondanks de sombere economische context moet Kraft o.i. op dit elan kunnen doorgaan. Op korte termijn zal de duurdere dollar wegen op de marges (meer dan 40 % van de omzet wordt in andere munten gefactureerd) maar de investeringen in kwaliteit en in de verbetering van het aanbod moeten nog meer vruchten kunnen afwerpen. Ook de integratie van de koekjesdivisie (begin dit jaar overgenomen van Danone) houdt nog wat potentieel achter de hand. Het management is dan ook vertrouwensvol : het kwartaaldividend werd met meer dan 7 % verhoogd. Wij delen dat optimisme grotendeels en mikken voor 2008 op een winst per aandeel van 1,60 USD. Voor 2009 tippen we op 1,70 USD.

Koers op het moment van de analyse : 28,47 USD

Kraft Foods is een Amerikaanse voedingsgigant, met een omzet van meer dan 40 miljard dollar, na NestlĂ© wereldwijd de nummer twee. (Snacks zijn goed voor zowat 29 % van de omzet (koekjes, zoetwaren en chocolade, zoute snacks), kaas vertegenwoordigt 19 % van de omzet, bereide maaltijden 16 % en mayonaise & dressings 15 %. Daarnaast is Kraft ook een sterke speler op de drankenmarkt (hoofdzakelijk koffie).

Deel dit artikel