Analyse
Compass Group 9 jaar geleden - vrijdag 3 oktober 2008

De Britse groep heeft laten verstaan dat zowel de omzet als de marges in het zopas afgesloten boekjaar 2007/08 goed georiënteerd waren.

Gunstige tendens

De Britse groep heeft laten verstaan dat zowel de omzet als de marges in het zopas afgesloten boekjaar 2007/08 goed georiënteerd waren. Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

Volgens het management hield de gunstige tendens van de eerste negen maanden aan. Voor het op 30/09 afgesloten boekjaar zou de omzetgroei op vergelijkbare basis en bij constante wisselkoersen een stuk boven de 5 % uitkomen, terwijl de bedrijfsmarge zowat 5,7 % zou bedragen (5,1 % in 2006/07), wat gevoelig meer is dan bij de belangrijkste concurrenten. De drastische herstructureringsmaatregelen werpen duidelijk vruchten af en stellen de groep in staat om de stijging van de prijzen van levensmiddelen te verteren. In de loop van de komende maanden dreigt de snelle verslechtering van de economische situatie evenwel roet in het eten te gooien zowel in Noord-Amerika (45 % van het bedrijfsresultaat) als op het Europese vasteland (26 %), vooral wat de verkoop aan de privésector betreft (44 % van de omzet). De marges zouden dankzij de herstructurering die momenteel doorgevoerd wordt, op peil moeten kunnen blijven. We ramen de winst per aandeel voor 2007/08 op 20,86 pence en voor 2008/09 op 22,20 pence. Voor de lange termijn blijven de vooruitzichten goed : de markt van catering en diensten voor bedrijven heeft nog lang zijn verzadigingspunt niet bereikt.

Koers op het moment van de analyse : 351,50 p.

Het Britse Compass is werldwijd de nummer 1 inzake catering voor gemeenschappen (ondernemingen en administraties, scholen, hospitalen, rusthuizen…).

Deel dit artikel