Analyse
Volkswagen VZ 9 jaar geleden - maandag 15 september 2008

Terwijl de autosector het steeds moeilijker krijgt, trekt Volkswagen zijn streng. Maar speculatie op een eventuele volledige overname door Porsche heeft de koers overdreven opgejaagd.

Bevestigt doelstellingen.

Terwijl de autosector het steeds moeilijker krijgt, trekt Volkswagen zijn streng. Maar speculatie op een eventuele volledige overname door Porsche heeft de koers overdreven opgejaagd. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

Terwijl een aantal constructeurs een winstwaarschuwing gaf (Daimler, BMW) of zijn omzetdoelstellingen verlaagde (Renault) geeft Volkswagen geen krimp. Op 30/06 stond de teller van het aantal verkochte wagens 7,2 % hoger dan een jaar eerder. De groep bevestigde dat ze voor de periode 2007-2010 op een gemiddelde jaarlijkse groei van meer dan 6 % blijft mikken. Misschien geen erg ambitieuze, maar gezien de wereldwijd verslappende vraag volgens ons wel een realistische doelstelling. De nieuwe Golf die begin oktober op de markt komt, kan alvast een handje helpen om ze te realiseren. De groep bevestigde tevens dat ze ondanks de stijging van de kosten (grondstoffen) voor dit jaar in een stijging van het bedrijfsresultaat blijft geloven. Wij laten onze ramingen van de winst per aandeel alvast ongewijzigd op 11,20 EUR voor 2008 en 12,00 EUR voor 2009.
Intussen heeft Porsche zijn plan om de VW-groep volledig over te nemen bevestigd. Volgens ons is de operatie evenwel niet voor morgen, want er moeten nog heel wat hinderpalen uit de weg geruimd worden (spanningen met de vakbonden, de regering die haar vetorecht wil behouden).

Koers op het moment van de analyse : 104,60 EUR

Volkswagen is de grootste Europese autoconstructeur, eigenaar van VW, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti en Lamborghini en is ook nog actief in de vrachtwagens .

Deel dit artikel