Analyse
Schneider 9 jaar geleden - maandag 29 september 2008

Volgens ons is Schneider voldoende gewapend om de laagconjunctuur in de bouwsector te verteren.

Houdt tot nu toe goed stand

Volgens ons is Schneider voldoende gewapend om de laagconjunctuur in de bouwsector te verteren. Het aandeel blijft (nipt) correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Tot nu toe heeft de Franse groep nog niet te veel hinder ondervonden van de economische vertraging en van de verzwakking van de bouwsector (±40 % van de omzet), die vanuit de VS naar Europa (bijna 50 % van de omzet) is overgewaaid. De directie heeft in augustus zelfs nog haar vooruitzichten opgetrokken. Ze mikt nu voor dit jaar op een interne+ omzetgroei van meer dan 8 % en een bedrijfsmarge+ van meer dan 15 %, een nieuw record. Maar voor 2009 ziet het er iets minder uit. We verwachten een terugval van de verkoopcijfers die, gezien de hoge vaste kosten, zwaar op de bedrijfsmarge zal wegen. De daling van de winst per aandeel zal volgens ons echter beperkt blijven dankzij de groeistrategie van Schneider dat zich de laatste jaren toespitste op toekomstgerichte en weinig conjunctuurgevoelige domeinen zoals beveiligde energie en rationeel energiegebruik en dat massaal op de groeilanden met lage lonen inzette, inclusief de verhuizing van een deel van het productieapparaat. Momenteel vertegenwoordigen ze ongeveer 32 % van de omzet, 44 % van de productiekosten en 55 % van het personeelsbestand. We ramen de winst per aandeel voor 2008 op 7,31 EUR en voor 2009 op 7,10 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 62,30 EUR

De Franse groep Schneider is  actief in de elektriciteitsdistributie (62 % van de omzet), automatiserings- en controlesystemen (19 %), enz.  Ze is aanwezig in Europa (48 % van de inkomsten), Noord-Amerika (27 %), het gebied rond de Stille Oceaan (18 %) etc.

Deel dit artikel