Analyse
Qiagen 9 jaar geleden - vrijdag 26 september 2008

De overnames die vorig jaar gerealiseerd werden, hebben de resultaten een boost gegeven, maar het aandeel blijft duur.

Tweede kwartaal zo goed als verwacht

De overnames die vorig jaar gerealiseerd werden, hebben de resultaten een boost gegeven, maar het aandeel blijft duur.
VERKOPEN.

Het tweede kwartaal was een voltreffer : de winst per aandeel, exclusief uitzonderlijke elementen, nam met 18 % toe tot 0,19 USD.
De groep dankt dit uitstekende resultaat aan de niet te versmaden interne groei van 11 %, maar ook en vooral aan haar dynamische overnamestrategie. De integratie van het vorig jaar overgenomen Digene, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de gynecologische diagnostiek, is volledig voltooid en heeft aanzienlijke besparingen mogelijk gemaakt. Voor dit jaar worden ze geraamd op 0,18 à 0,23 USD per aandeel, wat meer is dan oorspronkelijk werd verwacht. Dankzij de hervorming van het Duitse fiscale systeem moest Qiagen in het tweede kwartaal bovendien iets minder belastingen betalen.
De groep heeft haar doelstellingen inzake winstgroei voor heel 2008 opgetrokken, maar aangezien onze prognoses al rekening hielden met dergelijke mooie kwartaalresultaten, laten we onze winstramingen ongewijzigd. We rekenen voor dit jaar op 0,55 EUR winst per aandeel (eenmalige elementen niet meegerekend) en voor 2009 op 0,69 EUR. Omwille van de succesvolle integratie van Digene verlagen we bovendien onze risicograad van 4 naar 3.

Koers op het moment van de analyse : 13,78 EUR

Het Duits bedrijf Qiagen produceert instrumenten voor het prepareren van monsters met het oog op genetisch onderzoek. De groep verkoopt haar producten (kits en geautomatiseerde oplossingen) aan  farmaceutische en biotechnologische laboratoria en aan universitaire onderzoekscentra en is ook actief op de markt van moleculaire diagnose.

Deel dit artikel