Analyse
In het kort 9 jaar geleden - zondag 28 september 2008

Wat is er gebeurd tussen 19 en 26 september 2008 ? Meer nieuws over aandelen...

Variaties tussen de slotkoersen van 19 en 26/09/08 in lokale munt

GENERAL ELECTRIC (-5,1 %; 25,25 USD)  • Kopen
De crisis brengt de doelstellingen van de divisie financiële diensten in gevaar. Om haar financiële gezondheid te vrijwaren, schort de groep de inkoop van eigen aandelen op, laat ze haar brutodividend tot eind 2009 ongewijzigd op 1,24 USD en schroeft ze haar winstdoelstellingen voor dit jaar terug. Maar geen paniek De groep blijft volgens ons solide en haar industriële activiteiten bieden een mooi potentieel. Wij laten onze (onlangs bijgestelde) winstramingen onveranderd.

MICHELIN (-6,1 %; 46,04 EUR)  • Verkopen
De situatie op de autobandenmarkt blijft verslechteren. In augustus liep de verkoop van banden voor nieuwe wagens bij Michelin in Europa met 17 % en in Noord-Amerika met 23 % terug. De verkoop van vervangingsbanden viel in beide regio’s met meer dan 10 % terug. Duur aandeel.

REPSOL YPF (+8,5 %; 21,52 EUR)  • Kopen
Door de crisis in nauwe schoentjes gebracht, overwegen de aandeelhouders om zich terug te trekken. Meer was er niet nodig om de geruchten over een mogelijk overname door Total (-2,9 %; 43,71 EUR; houden) samen met Royal Dutch Shell (-0,1 %; 21,52 EUR; kopen) nieuw leven in te blazen.

SANOFI-AVENTIS (-1,8 %; 46,71 EUR)  • Houden
De Franse groep zal uiteindelijk dan toch Zentiva binnenhalen, maar moest wel haar prijs met 10 % optrekken. Voor Sanofi blijft het een bescheiden, maar strategisch niet onbelangrijke operatie (diversificatie naar groeilanden waar de vraag naar goedkope geneesmiddelen in de lift zit).

UCB (-8,4 %; 24,74 EUR)  • Verkopen
Europa weigert, net als de VS daarvoor, om het gebruik van Vimpat bij de behandeling van neuropathische pijnen goed te keuren. Voor de behandeling van epilepsie mag dit geneesmiddel sinds kort in Europa wel verkocht worden. We handhaven onze winstramingen.

Deel dit artikel