Analyse
Deutsche Bank 9 jaar geleden - woensdag 17 september 2008

Deutsche Bank neemt een belang in Postbank.

Versterkt retailbankactiviteiten

Deutsche Bank neemt een belang in Postbank. Hoewel er nog een aantal elementen niet duidelijk zijn, is dat volgens ons een goede zaak. In afwachting blijft de koers afhankelijk van de beurscrisis.
Goedkoop aandeel.
KOPEN als u het risico niet schuwt.

Deutsche Bank neemt een belang van 29,75 % in de Duitse retailbank Postbank en wil later stadium een meerderheidsbelang verwerven.
Zo verdubbelt Deutsche Bank haar Duitse kantorennetwerk en ze houdt de concurrentie op afstand. De groep rekent wel op synergieën en besparingen maar betaalde volgens ons een relatief hoge prijs. Die zal gedeeltelijk worden gefinancierd via een kapitaalverhoging, waarvan de details nog niet bekend zijn. De ervaring leert dat het vaak langer duurt dan verwacht eer dergelijke deals meerwaarde opleveren voor de aandeelhouders. Door de operatie zal in ieder geval het gewicht van de zakenbankactiviteit, die sterk is blootgesteld aan risicovolle activa en waarover sinds vorig jaar veel ongerustheid is, dalen van 70 % tot 60 % in het globale resultaat. Momenteel beweegt de koers mee op de golven van de financiële crisis. Hoe zwaar de teloorgang van het bijna failliete Lehman Brothers op Deutsche Bank zal wegen, is nog niet duidelijk, maar de schade kan aanzienlijk zijn.
We verlagen onze winstraming van 4,40 tot 3,30 EUR per aandeel en verhogen het risiconiveau van 3 naar 4.

Koers op het moment van de analyse : 52,07 EUR

Deutsche Bank is de grootste Duitse privé-bank die een plaatsje tussen de grootste zakenbanken ter wereld ambieert. In Duitsland verstevigt ze haar retailbankpoot.

Deel dit artikel