Analyse
Atenor 9 jaar geleden - maandag 8 september 2008

Hoe de markt ook evolueert, de “President” zal Atenor dit en volgend jaar uitstekende resultaten opleveren. De huidige dividendpolitiek (+10 % per jaar) lijkt ons tot in 2012 verzekerd.

2008 wordt opnieuw recordjaar

Hoe de markt ook evolueert, de “President” zal Atenor dit en volgend jaar uitstekende resultaten opleveren. De huidige dividendpolitiek (+10 % per jaar) lijkt ons tot in 2012 verzekerd. Goedkoop aandeel. 
KOPEN.

Zoals de zaken er nu voorstaan, lijkt Atenor dit jaar niet alleen op een recordwinst af te stevenen – dat werd algemeen verwacht – maar lijkt zelfs een winst van bijna 9,00 EUR per aandeel binnen bereik. Het ziet er immers naar uit dat de tweede jaarhelft nog beter zal worden dan het schitterende eerste semester dankzij het supplement op de verkoopprijs (1,60 EUR per aandeel in 2008) dat Atenor door de vlotte verhuur van de Luxemburgse President-gebouwen in zijn zak steekt. Als alles goed gaat zal dit project in 2009 nog zowat 4,00 EUR per aandeel aan inkomsten opleveren. Dankzij de uitstekende timing van het President-project kan de groep de “malaise” in de Europese vastgoedsector rustig aanzien en intussen voortwerken aan projecten die na 2009 zullen klaar zijn. De groep heeft overigens sowieso weinig last van de vertraging. De Brusselse kantoormarkt staat nog altijd maar lichtjes onder druk, terwijl de huurprijzen in Luxemburg op peil blijven (o.m. dankzij de Europese instellingen) en de huurprijzen in Roemenië (waar de groep een groot project heeft lopen) hooguit niet meer stijgen. We ramen de intrinsieke waarde voor het ogenblik voorzichtig op 60 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 46,11 EUR

Belgische projectontwikkelaar, actief in België en Luxemburg en sinds kort ook in Oost-Europa.

Deel dit artikel