Analyse
Option 9 jaar geleden - woensdag 20 augustus 2008

Option is nog niet dood en slaat terug dankzij een fonkelnieuw product en een kersvers contract. Maar volgens ons is het nog geen reden tot euforie.

Veelbelovend contract

Option is nog niet dood en slaat terug dankzij een fonkelnieuw product en een kersvers contract. Maar volgens ons is het nog geen reden tot euforie. Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

Option sloot zopas met het Taiwanese Compal, de op een na grootste producent van laptops ter wereld, een contract voor de levering van een door Option en Intel ontwikkelde mini-module voor MID’s (mobile internet devices). Volgens de topman van Option zullen op zijn minst 2 Europese GSM-operatoren het toestel voor het einde van 2008 op de markt brengen en is deze overeenkomst (waarvan nog gelijkaardige met andere fabrikanten zullen volgen) de belangrijkste ooit voor Option. De eerste inkomsten zullen in het 4de kwartaal geboekt worden maar de echte doorbraak wordt pas in 2009-2010 verwacht. Onafhankelijke analisten voorspellen alvast dat de vraag naar MID’s met permanente internetverbinding zou kunnen oplopen tot 90 miljoen toestellen per jaar in 2012. Dit is goed nieuws voor de groep maar de grote vraag blijft hoeveel ze eraan zal verdienen (verkoopprijs ? winstmarges ?). Option claimt technologisch één jaar voorsprong te hebben op zijn concurrenten en is (voorlopig) de enige leverancier van deze modules, maar zoals in het verleden al gebleken is, kan deze achterstand snel ingehaald worden. Zolang niet meer details bekend zijn houden we onze winstramingen ongewijzigd.

Koers op het moment van de analyse : 3,43 EUR

Het Belgische Option ontwikkelt en produceert draadloze verbindingstools (modemkaarten, inbouwmodules…) die het mogelijk maken draagbare pc’s en aanverwanten aan een mobilofoonnetwerk te koppelen voor datacommunicatie.

Deel dit artikel