Analyse
Ladbrokes 9 jaar geleden - maandag 18 augustus 2008

De winst zal in 2008 heel wat lager liggen dan in (het uitzonderlijke jaar) 2007. Maar voor de middellange termijn zijn de vooruitzichten goed en de geografische expansie blijkt lonend.

Mik op de middellange termijn

De winst zal in 2008 heel wat lager liggen dan in (het uitzonderlijke jaar) 2007. Maar voor de middellange termijn zijn de vooruitzichten goed en de geografische expansie blijkt lonend. Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

In de eerste jaarhelft bleef de winst per aandeel beperkt tot 15,61 pence. Dat is 25 % minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. Maar toen werd het resultaat opgedreven door uitzonderlijk hoge winsten ten nadele van grote gokkers. Maar ook als men dat buiten beschouwing laat, viel de bedrijfswinst met 2 % terug, wat een beetje tegenvalt. De resultaten van enkele sportevenementen (Euro2008, bepaalde paardenrennen) waren biezonder ongunstig voor Ladbrokes (overwinningen van de favorieten) en de kosten wogen door (publiciteit, uitbouw van het geografisch netwerk). In het tweede semester zou de winst nog sterker dalen. Wij rekenen voor dit jaar op 28,00 pence winst per aandeel (tegen 54,40 pence in 2007) en voor 2009 op 29,50 pence.
Voor de middellange termijn zijn er echter enkele bemoedigende signalen. Weddenschappen via internet zitten in de lift (30 % nieuwe spelers bij Ladbrokes) en de resultaten buiten het Verenigd Koninkrijk (Ierland, ItaliĆ«, BelgiĆ«) kennen een ware boom, wat erop wijst dat de strategie van geografische expansie een schot in de roos is en nog veel moois belooft.
De koers (in pence) is de laatste maanden fors onderuit gegaan als gevolg van de winstdaling en de verslechtering van het economische klimaat in het Verenigd Koninkrijk. De afstraffing is volgens ons overdreven.

Koers op het moment van de analyse : 243,25 p.

Ladbrokes is een Britse groep van gokspelen en weddenschappen.

Deel dit artikel