Analyse
ING 10 jaar geleden - dinsdag 19 augustus 2008
Hoewel niet immuun voor de markt zette ING met een winstdaling van 25 % toch behoorlijke kwartaalcijfers neer.

Houdt goed stand

Hoewel niet immuun voor de markt zette ING met een winstdaling van 25 % toch behoorlijke kwartaalcijfers neer. De balans blijft vrij stevig en het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

De kredietcrisis raakte ING minder hard dan verwacht en de bankverzeke-raar profiteerde ook van de marktop-leving in april om een deel van haar aandelenportefeuille te verzilveren. In de verzekeringstak daalde de winst vóór belastingen met 41,5 %, in de bankpoot met 17,2 % door afwaarderingen op vastgoed en hogere kosten. Vooral de zakenbankactiviteiten stonden onder druk. Net zoals veel andere sectorgenoten toont ook ING zich erg voorzichtig over de nabije toekomst. De topman gaat er vanuit dat de malaise in de banksector tot 2009 kan aanhouden en sluit niet uit dat de groep de komende maanden nog (weliswaar beperkte) waardeverminderingen moet boeken op haar portefeuille risicovolle kredieten. ING blijft mikken op de aangroei van cliëntentegoeden zonder de marges en de kosten uit het oog te verliezen. Hoewel de focus vooral op interne groei ligt, blijven kleinere overnames mogelijk, op voorwaarde dat ze binnen de strategie passen. ING betaalt alvast een tussentijds dividend uit van 0,74 EUR bruto (+12,1 %). Wij verlagen niettemin onze winstramingen voor 2008 van 3,51 naar 3,15 EUR per aandeel en voor 2009 van 3,92 naar 3,45 EUR. Voor 2010 mikken we op 3,70 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 22,06 EUR

De financiële groep ING is actief als bankier, verzekeraar en vermogensbeheerder. Ze ontplooit haar activiteiten wereldwijd, in meer dan vijftig landen. Gemeten naar beurskapitalisatie behoort de groep tot de top-20 in de wereld en tot de top-10 in Europa. De online bank ING Direct  heeft in 9 grote landen meer dan 15 miljoen klanten.

Deel dit artikel