Analyse
In het kort 9 jaar geleden - maandag 18 augustus 2008

Wat nieuws over enkele aandelen...

Variaties tussen de slotkoersen van 08 en 18/08/2008 in lokale munt

ADECCO (-1,3 % - 50,05 CHF) • Houden
De komende kwartalen zal de situatie zwak blijven in de VS en in Groot-Brittannië en verslechteren in Europa en Japan. De groep heeft het afgelopen kwartaal echter bewezen dat ze in staat is om haar marges op peil te houden. We laten onze winstramingen voor 2008 ongewijzigd en verlagen die voor 2009 lichtjes. Intussen heeft het Britse Michael Page het overnamebod van Adecco afgewezen. Het is niet uitgesloten dat de groep het verhoogt.

INBEV ( -0,6 % - 47,53 EUR) • Verkopen
Inbev heeft het moeilijk. In het 2de kwartaal steeg de winst per aandeel wel met ±10 %, maar dat was dankzij een gunstiger fiscaliteit, want de bedrijfswinst stagneerde. De hoge grondstofprijzen blijven de groep parten spelen. Het herstel in Brazilië werd bovendien in de schaduw gesteld door de zwakke prestatie in Rusland. Aangezien die resultaat min of meer verwacht werd, laten wij onze winstramingen ongewijzigd. Indien Inbev de koers op het huidige niveau (dat wij te hoog vinden) wil handhaven zal de integratie van Anheuser-Busch rimpelloos moeten verlopen.

NYRSTAR (-2,7 % - 7,30 EUR) • Houden
Het halfjaarresultaat viel wat tegen. De komende jaren worden moeilijk, maar daar houdt de koers rekening mee.

OPTION (+1,9 % - 2,75 EUR) • Houden
Option sloot een contract met de Taiwanese laptopbouwer Compal, die een mobile internet device op de markt brengt die een module van Option gebruikt. Al minstens twee grote Europese gsm-operatoren zouden het toestel voor eind dit jaar gaan verdelen. Volgens Option gaat het om het grootste contract uit zijn geschiedenis en heeft de groep voor deze nieuwigheid minstens 12 maanden voorsprong op de concurrentie.

REPSOL YPF (-1,2 % -20,39 EUR) • Houden
De koers is zoals veel olieaandelen fors teruggevallen de laatste maanden als gevolg van de daling van de olieprijs. Het aandeel is nu goedkoop.

VGP  (+0,1 % -17,27 EUR) • Houden
In het 1ste halfjaar viel de winst met 30,2 % terug (minder meerwaarden op vastgoedbeleggingen, hogere financieringskosten). Voor heel 2008 zit VGP echter op schema om zijn vastgoedportefeuille en zijn huurinkomsten nagenoeg te verdubbelen. We verlagen evenwel onze winstramingen.

Deel dit artikel