Analyse
Barclays Bank 10 jaar geleden - maandag 14 juli 2008
Om haar financiële structuur te versterken, geeft Barclays nieuwe aandelen uit voor institutionele beleggers. De blootstelling aan risicovolle activa daalt hiermee echter niet.

Nieuwe kapitaalinjectie

Om haar financiële structuur te versterken, geeft Barclays nieuwe aandelen uit voor institutionele beleggers. De blootstelling aan risicovolle activa daalt hiermee echter niet. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Via een kapitaalverhoging die is voorbehouden aan (vooral Aziatische) institutionele beleggers, haalt Barclays 4,5 miljard pond binnen. De groep wil zich naar eigen zeggen daarmee de middelen schenken om potentiële groeikansen te kunnen grijpen, maar de operatie moet in de eerste plaats de slechte financiële situatie opkrikken ten gevolge van de financiële crisis. Wij vragen ons trouwens af of deze nieuwe kapitaalinjectie zal volstaan. Barclays blijft in grote mate blootgesteld aan activa die gekoppeld zijn aan de fameuze subprimes en wordt ook gekortwiekt door het grote gewicht van zijn zakenbank en door zijn grote blootstelling aan de Amerikaanse vastgoedmarkt via dochterbedrijf Equifirst. Gezien de recente evolutie van die activiteiten en ook nog eens de vastgoedcrisis in het VK, is het weinig waarschijnlijk dat de tot nu toe aangelegde voorzieningen zullen volstaan.
Onze winstramingen houden dan ook rekening met nieuwe waardeverminderingen en al beweert het management van niet, toch denken wij dat ook het dividend door de moeilijkheden vroeg of laat zal moeten worden teruggeschroefd.

Koers op het moment van de analyse : 267,75 pence

Barclays is een Britse retailbank die wil groeien via diversificatie in activiteiten als zakenbank en in vermogensbeheer en die mikt op internationale  expansie om haar groei veilig te stellen.

Deel dit artikel