Analyse
Miko 10 jaar geleden - donderdag 5 juni 2008

De kwartaalomzet is conform de doelstellingen van de groep , maar de de rentabiliteit zal dit jaar onder druk staan. De koers daar ons inziens geen rekening mee.

Advieswijziging

De kwartaalomzet is conform de doelstellingen van de groep , maar de de rentabiliteit zal dit jaar onder druk staan. De koers daar ons inziens geen rekening mee. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

Na een ietwat teleurstellend jaar 2007 (zware impact van de slechte zomer op de verpakkingen voor ijsroom en dus op de marges van de divisie plastics in het tweede semester), zal 2008 allicht nog veel zwakker scoren. In het eerste kwartaal is de omzet wel met 10 % gestegen, maar de marges zullen dit jaar afkalven als gevolg van de recente overname van het bijna failliete Limburgse Grispa (plastics) en vooral van de stijging van de grondstofprijzen. Die wordt in de verkoopprijzen maar doorgerekend na drie Ć  zes maanden (plastics) of, door de sterke concurrentie, slechts gedeeltelijk (zoals voor de koffieservice in Groot-BrittanniĆ«, waar Miko 20 % van zijn omzet realiseert). En ten slotte zal de winst lijden onder de waardevermindering van het pond (gemiddeld -11 % in de eerste vijf maanden van het jaar). We twijfelen niet aan de groeivooruitzichten voor de komende jaren (geografische expansie voor de koffieservice, nieuwe contracten in de plastics, betere benutting van de productiecapaciteit), maar gezien de verwachte afbrokkeling van de marges verlagen we de voor dit jaar verwachte winstgroei van 15 % naar 1,3 %. We ramen de winst per aandeel op 4,40 EUR per aandeel. Vanaf 2009 verwachten we een herstel.

Koers op het moment van de analyse : 54 EUR

De Belgische groep Miko is actief in koffieservice (in ondernemingen enz.) en plastiekverpakkingen voor de voedings- en de cosmeticaindustrie.

Deel dit artikel