Analyse
Lloyds TSB 9 jaar geleden - donderdag 19 juni 2008

Voorzichtigheid en efficiënte strategie : de bankverzekeraar is goed gewapend tegen de crisis.

Houdt goed stand

Voorzichtigheid en efficiënte strategie : de bankverzekeraar is goed gewapend tegen de crisis. Goedkoop aandeel en hoog verwacht dividendrendement (10 % bruto).
KOPEN.

De Britse bankgroep lijdt minder onder de crisis dan haar sectorgenoten en haar financiële structuur is solide genoeg om voorlopig geen kapitaalverhoging te moeten doorvoeren. Ze is altijd voorzichtig en staat minder bloot aan de getroffen activa. Sinds het begin van de crisis heeft Lloyds TSB nog maar voor 1,14 miljard pond (20 p. per aandeel) vóór belastingen aan voorzieningen of gederfde inkomsten moeten boeken. De zakenbankdivisie houdt stand en in de verzekeringspoot zitten de geïnde premies in de lift. Ook de retailbank die de laatste jaren heel wat inspanningen deed om haar aanbod te verbeteren doet het beter dan haar concurrenten (nieuwe rekeningen, stijging volumes in vermogensbeheer…). En ten slotte is de kredietportefeuille van betere kwaliteit en lijdt de groep minder onder wanbetalingen dan heel wat sectorgenoten dankzij de strenge selectie van de toegestane kredieten (vastgoed, kaarten…). Mochten de financiële crisis en de problemen op de Britse vastgoedmarkt echter verergeren, dan hangen er zwaardere voorzieningen in de lucht. We schroeven onze winstramingen iets terug, van 51,11 naar 50,05 p. per aandeel voor 2008 en van 57,86 naar 56,00 p. voor 2009.

Koers op het moment van de analyse : 341,25 p.

LLoyds TSB is een Britse financiële groep, met ongeveer 16 miljoen klanten, en de grootste retailbank van het VK. De groep heeft daarnaast nog twee activiteitspolen : spaarverzekeringen en private banking enerzijds en internationale zakenbank anderzijds.

Deel dit artikel