Analyse
ErSol 9 jaar geleden - donderdag 5 juni 2008

Het nieuws dat Bosch een bod overweegt op ErSol deed de koers meer dan 60 % hoger schieten.

Bod van Bosch : niet wachten !

Het nieuws dat Bosch een bod overweegt op ErSol deed de koers meer dan 60 % hoger schieten. Aangezien de kans op een tegenbod klein is en de operatie pas in de tweede jaarhelft zou doorgaan, stelt u uw winst best nu al veilig.
VERKOPEN.

De Duitse industriĆ«le groep Bosch is van plan om het 50,45 %-belang van het fonds Ventizz in het kapitaal van ErSol over te kopen. Binnen de zes weken zou ze dan bod doen op de rest van de aandelen tegen 101 EUR het stuk. Een buitenkansje voor de aandeelhouders van ErSol. De kans dat er een hoger tegenbod komt, is ons inziens klein. Bosch heeft immers al een akkoord op zak voor een meerderheidsparticipatie en biedt bovendien een hoge prijs. Een tegenkandidaat zou dus nog meer moeten bieden om uiteindelijk slechts een minderheidsparticipatie te verwerven. Dat lijkt weinig waarschijnlijk. Bovendien zal de operatie die nog moet goedgekeurd worden door de Duitse marktautoriteiten, pas in de tweede jaarhelft van start gaan. In die omstandigheden zien we geen enkele reden om te wachten. U rijft uw winst volgens ons best zo snel mogelijk binnen. Sinds we het aandeel in juli 2006 in onze selectie opnamen is de koers in totaal meer dan verdubbeld.

Koers op het moment van de analyse : 100,81 EUR

ErSol Solar Energy is een jong Duits bedrijf dat sinds september 2005 op de beurs van Frankfurt noteert en dat fotovoltaĆÆsche cellen ontwikkelt, produceert en verkoopt waarmee zonnestralen in elektrische energie kunnen omgezet worden.

Deel dit artikel