Analyse
Cisco Systems 10 jaar geleden - maandag 9 juni 2008

De Amerikaanse producent van routers beschikt over interessante troeven, maar dit jaar zal de economische vertraging op de marges wegen.

Sterk gedaald, maar nog niet genoeg

De Amerikaanse producent van routers beschikt over interessante troeven, maar dit jaar zal de economische vertraging op de marges wegen. Duur aandeel.
VERKOPEN.

De laatste jaren heeft de groep geprofiteerd van de groei van het internetverkeer (tv, video, muziek) en van het succes van sociale netwerken (YouTube, Facebook), dat haar klanten aanzette om te moderniseren. En dankzij haar positionering in de groeilanden en haar succesvolle overnames groeide het marktaandeel van Cisco. Dat vertaalde zich in de koers die in november vorig jaar niveuas bereikte die sinds het uiteespatten van de internetbel niet meer gezien waren. Maar nog diezelfde maand liet de groep een winstwaarschuwing op de markt los die de beleggers eraan herinnerde dat haar resultaten erg gevoelig zijn voor de economische vertraging in de VS (±50 % van de omzet). De koers moest daarop meer dan 30 % achteruit. Volgens ons doet die winstwaarschuwing geen afbreuk aan de concurrentiekracht van Cisco en komen de langetermijnvooruitzichten niet in het gedrang, Voor 2008 en 2009 hebben we onze winstramingen intussen verlaagd, van xx,xx naar yy,yy USD per aandeel en van xx,xx naar yy,tt USD. Volgens ons blijft het aandeel op het huidige peil erg kwetsbaar voor elke nieuwe verslechtering van de conjunctuur. Het terugvallen van de bestellingen in de groeilanden in het laatste kwartaal (01/03-31/05) is alvast een waarschuwing.

Koers op het moment van de analyse : 26,54 USD 

Amerikaanse fabrikant van uitrustingen voor bedrijfsnetwerken en internet (routers en switches; 60 à 70 % van de wereldmarkt), ook veiligheidsuitrustingen, internettelefonie, enz.

Deel dit artikel