Analyse
Umicore 10 jaar geleden - vrijdag 9 mei 2008

De omzet van het eerste kwartaal laat ons, net als de groep, toe de vooruitzichten voor 2008 op te trekken.

Trekt doelstellingen op

De omzet van het eerste kwartaal laat ons, net als de groep, toe de vooruitzichten voor 2008 op te trekken. Maar het aandeel blijft duur.
VERKOPEN.

De hoge prijzen van non-ferrometalen stimuleren de vraag naar recyclage. De divisie edelmetaaldiensten (34 % van de bedrijfswinst+) van Umicore heeft met een omzetgroei van 9 % dan ook een uitstekend eerste kwartaal achter de rug. Terwijl het er naar uitzag dat deze afdeling in 2007 een hoogtepunt bereikt had, zal ze dit jaar wellicht opnieuw de winstmotor zijn. Ook de andere divisies draaien behoorlijk (groepsomzet +8 %, de in 2007 van Delphi overgenomen katalysatoren niet meegerekend). Umicore mikt nu voor heel 2008 op een bedrijfswinstgroei van 2 à 9 %. Gezien de verwachte achteruitgang van de activiteit katalysatoren (in de VS loopt een groot contract af en worden minder auto’s geproduceerd), zal de groei volgens ons eerder ergens in het midden van die vork liggen. We hebben onze winstramingen voor 2008 en 2009 met 5 % opgetrokken tot respectievelijk 2,11 en 2,20 EUR per aandeel Dat betekent dat we voor dit jaar op een groei van 17 % rekenen (uitzonderlijke elementen niet meegerekend). De winst per aandeel zal immers ook garen spinnen bij de daling van de financiële lasten (minder schulden na de verkoop van Nyrstar) en bij de verdere inkoop van eigen aandelen (3 % sinds begin 2008 en ongeveer 4 % de komende maanden).

Koers op het moment van de analyse : 34,75,EUR

Umicore is een Belgische groep, gespecialiseerd in de verwerking van geavanceerde materialen (herlaadbare batterijen…) en edele metalen (katalysatoren …). Ze bezit nog 5,25 % van Nyrstar, de divisie zinkraffinage die in 2007 naar de beurs werd gebracht.

Deel dit artikel