Analyse
Ladbrokes (ex Hilton) 9 jaar geleden - dinsdag 27 mei 2008

Na in 2007 een recordniveau te hebben bereikt, zal de winst in 2008 terugvallen. Toch zijn de activiteiten toekomstgericht en de verwachtingen goed.

Mooie toekomst in het verschiet

Na in 2007 een recordniveau te hebben bereikt, zal de winst in 2008 terugvallen. Toch zijn de activiteiten toekomstgericht en de verwachtingen goed. Goedkoop aandeel.  
KOPEN.

Over de eerste vier maanden van het jaar lagen de inkomsten 16 % hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Als we geen rekening houden met de grote weddenschappen via de telefoon, stegen de inkomsten zelfs met 34 %. Het bedrijfsresultaat ligt van zijn kant 13 % hoger. Maar omdat de grote wedders sinds kort wat minder actief geworden zijn, zal de winst over heel 2008, ondanks grote sportevenementen zoals het EK voetbal en de Olympische spelen, lager liggen dan de recordwinst van 54,4 pence per aandeel in 2007. Voor 2008 en 2009 tippen we al bij al op een winst per aandeel van respectievelijk 31,5 en 33,3 pence. Maar de perspectieven blijven goed. De langere openingsuren van de wedkantoren in Groot-BrittanniĆ« geven ondanks de hogere kosten die daarmee gepaard gaan de resultaten een duwtje in de rug en de reclame-investeringen lijken vruchten af te werken, want het aantal internetklanten is met 18 % gestegen. Bovendien zet de groep haar geleidelijke inplanting in nieuwe landen zoals ItaliĆ« en Spanje voort. De groep heeft weinig schulden en genereert veel liquiditeiten zodat ze regelmatig eigen aandelen kan inkopen en een mooi dividend uitkeert met een geraamd rendement van 5 % bruto.

Koers op het moment van de analyse : 303,25 p.

Ladbrokes is een Britse groep van gokspelen en weddenschappen.

Deel dit artikel