Analyse
Kinepolis 10 jaar geleden - maandag 5 mei 2008

Kinepolis tracht zijn inkomsten te diversifiëren, maar de winst blijft erg afhankelijk van het filmaanbod en het aantal bezoekers.

Oprichting aparte vastgoeddivisie

Kinepolis tracht zijn inkomsten te diversifiëren, maar de winst blijft erg afhankelijk van het filmaanbod en het aantal bezoekers. We hebben onze winstramingen verhoogd, maar het aandeel blijft duur.
VERKOPEN.

In het eerste kwartaal steeg het aantal bezoekers tot 6,3 miljoen (+ 11,2 %). De stijging is te verklaren door het matige eerste kwartaal van 2007, het goede filmaanbod en het regenachtige weer. Minder goed nieuws was dat het besluit van de Raad voor de Mededinging, dat de groeibeperkingen voor Kinepolis in België ophief, door het Hof van Beroep werd geschorst in afwachting van een nieuw onderzoek. Dat Kinepolis – in tegenstelling tot andere bioscoopuitbaters – meer dan 90 % van zijn complexen in eigen handen heeft, is dan weer een troef die de groep voort wil uitspelen. Zoals verwacht gaat ze een aparte vennootschap oprichten die zich zal toeleggen op de ontwikkeling en het beheer van het vastgoed (concessies). Dat zal nieuwe inkomsten opleveren en dankzij de verzelfstandiging zal de waarde van het vastgoed beter uitkomen (waarde na aftrek schulden volgens boeken: ±14 EUR per aandeel; maar volgens experts tussen 27,50 en 31,50 EUR in de hypothese dat de bioscoopactiviteiten voortgezet worden en er dus geen kosten zijn voor de aanpassing aan een andere activiteit). Voor 2008 mikken we nu op een winst per aandeel van 2,40 EUR, voor 2009 op 2,60 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 31,66 EUR

Kinepolis is een Belgische groep die 23 bioscoopcomplexen uitbaat; ze is aanwezig in België (marktleider met ±50 % marktaandeel), Frankrijk, Spanje, Polen en Zwitserland en tevens pionier in digitale cinema.

Deel dit artikel