Analyse
Bekaert 10 jaar geleden - maandag 19 mei 2008

Uitstekend eerste kwartaal. China blijft de omzetdaling in de andere regio’s meer dan compenseren. De strategie van de laatste jaren werpt duidelijk vruchten af.

BRIC-landen zijn lonend

Uitstekend eerste kwartaal. China blijft de omzetdaling in de andere regio’s meer dan compenseren. De strategie van de laatste jaren werpt duidelijk vruchten af. Correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Met een omzetstijging van 15,3 % (13,5 % bij constante wisselkoersen en gelijkblijvende structuur) overtrof het eertse kwartaal onze stoutste verwachtingen. Deden de draadproducten (87 % van de omzet) het in Europa vrij behoorlijk (+6,2 %), opnieuw waren de opkomende landen de echte motor van de omzetgroei : +18,4 % in Latijns-Amerika, +24,7 % in Azië… en zelfs +75,7 % voor de steel cord activiteiten in China (17 % van de geconsolideerde omzet) waar de groep 30 % van de markt in handen heeft. Dit jaar steeg de productiecapaciteit er al met 10 % en de komende maanden zou er nog een kleine 10 % bijkomen. Opmerkelijk is ook dat de situatie in de VS verre van slecht is. De omzet daalde er in het eerste kwartaal wel met 1 %, maar de wisselkoerseffecten niet meegerekend was er sprake van een stijging met 13,2%. 2008 wordt dus allicht beter dan we wegens de afbrokkelende conjunctuur verwachtten en een omzetgroei van 6 % lijkt ons haalbaar. Maar we denken nog altijd dat de stijging van de grondstofprijzen licht op de marges zal wegen ook al moet de groep een deel ervan op haar klanten kunnen afwentelen. We trekken onze raming van de winst per aandeel voor 2008 op, van 7,30 naar 7,90 EUR. Voor 2009 tippen we op 8,10 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 106,00 EUR

Het Belgisch bedrijf Bekaert is gespecialiseerd in de verwerking van metalen (draadproducten, filters…) en in technologieën voor het aanbrengen van deklagen met metaalvezels.

 

Deel dit artikel