Analyse
Autonomy Corporation 9 jaar geleden - vrijdag 9 mei 2008

De kwartaalresultaten beantwoorden aan de verwachtingen, maar de economische malaise overschaduwt de vooruitzichten. We schroeven onze ramingen terug.

Conjunctuur verduistert de toekomst

De kwartaalresultaten beantwoorden aan de verwachtingen, maar de economische malaise overschaduwt de vooruitzichten. We schroeven onze ramingen terug. Duur aandeel.
VERKOPEN.

Het resultaat van het eerste kwartaal was van goede kwaliteit, zonder verrassingen : de omzet steeg met 60 % en de winst per aandeel met 32 % tot 0,08 USD (of 4,04 pence). Maar desondanks beginnen de beleggers zich af te vragen of de groep in staat is om de komende twee jaar tegen een hoog ritme te blijven groeien. Want verschillende tekens wijzen erop dat de vertraging van de economie haar tol begint te eisen : de klanten beginnen steeds later te betalen en het ziet ernaar uit dat het ritme van de IT-investeringen bij de ondernemingen begint te vertragen. De groep heeft dankzij de subprimecrisis wel enkele winstgevende contracten in de banksector kunnen binnenhalen, en wellicht zullen er nog volgen, maar dat zal volgens ons niet volstaan om haar tegen een duurzame ommekeer van de conjunctuur te wapenen. Het management is er overigens duidelijk niet gerust in : terwijl de markt erop rekende dat de groep haar al voorzichtige groeivooruitzichten zou optrekken, heeft ze ze enkel bevestigd. Daarom verlagen we onze (al voorzichtige) raming van de winst per aandeel voor dit jaar van 23,33 naar 22,70 pence en voor 2009 van 27,56 naar 27,23pence.

Koers op het moment van de analyse : 886,00 pence

Het Brits bedrijf Autonomy Corporation ontwikkelt software voor kennisbeheer, waarmee met name het informatiebeheer kan worden geautomatiseerd, wat ook de drager is (tekst, video, stem…).

Deel dit artikel