Analyse
Warehouses de Pauw 10 jaar geleden - maandag 28 april 2008

Door de toename van de intrinsieke waarde enerzijds en de afkalving van de koers anderzijds is het verschil tussen beide gedaald tot zowat 22 %. Vrij hoog rendement en uitstekende vooruitzichten, maar de verwachte kapitaalverhoging kan voor druk op de koers zorgen.

In februari kondigde WDP de aankoop van een tweede (logistieke) site in Venlo aan. De geplande nieuwbouwprojecten meegerekend brengt dat de Nederlandse investeringen van de bevak op 125 miljoen euro, een bedrag dat de beheerders in de nabije toekomst willen verdubbelen. Begin april kocht WDP tevens een distributiecentrum in Lens (Frankrijk).
Terwijl de winst in 2007 met 3,04 EUR per aandeel grosso modo in de lijn van de verwachtingen lag, was de mededeling van WDP dat ze voor de komende twee jaar een winst (en dividend-)groei van 8 à 10 % verwachten een aangename verrassing. Voor 2008 mikken wij nu op 3,33 EUR winst per aandeel en voor 2009 op 3,60 EUR. De dividenden schatten we op 2,55 EUR in 2008 en 2,72 EUR netto in 2009. Deze cijfers houden evenwel geen rekening met de kapitaalverhoging die als gevolg van alle geplande investeringen binnenkort noodzakelijk zal zijn.
Door de toename van de intrinsieke waarde enerzijds en de afkalving van de koers anderzijds is het verschil tussen beide gedaald tot zowat 22 %. Vrij hoog rendement en uitstekende vooruitzichten, maar de verwachte kapitaalverhoging kan voor druk op de koers zorgen. Hoewel aan de dure kant mag u deze vastgoedbevak met haar indrukwekkend traject houden.

Deel dit artikel