Analyse
Fiat 10 jaar geleden - maandag 14 april 2008

De Italiaanse autoconstructeur bevestigt zijn resultaten 2007, waardoor wij onze vooruitzichten 2008 kunnen handhaven.

Handhaaft vooruitzichten 2008

De Italiaanse autoconstructeur bevestigt zijn resultaten 2007, waardoor wij onze vooruitzichten 2008 kunnen handhaven. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Minder inschrijvingen, hogere petroleumprijzen, crisis in de VS, politieke onzekerheid in Italië : Fiat is niet onder de indruk en laat zijn groeiverwachtingen voor 2008 ongewijzigd. Maar er moet wel bij gezegd worden dat het management in de tweede helft van vorig jaar al verklaard had dat 2008 een moeilijk jaar zou worden wat de inschrijvingen betreft. Op die manier kon de groep tot nu toe haar doelstellingen waarmaken en hoopt ze die voor het hele jaar te kunnen handhaven. Sterker nog. Fiat hoopt profijt te kunnen trekken van de onzekerheid in de VS, en nog wel op een voor een Europese constructeur onuitgegeven manier : door zich niet te beperken tot het verkopen van auto’s in de VS, maar door ter plaatse te gaan produceren, te beginnen met het merk Alfa Romeo. In de toekomst zou Fiat in de VS misschien ook vrachtwagens (Iveco) verkopen. Tegelijk breidt de Italiaanse groep haar productieovereenkomst met het Indiase Tata Motors verder uit en handhaaft ze haar positie in China, ondanks de productiemoeilijkheden in dat land.
We bevestigen onze ramingen en mikken op 2,20 EUR winst per aandeel in 2008 en 2,60 EUR in 2009.

Koers op het moment van de analyse : 14,72 EUR

Fiat is een Italiaanse groep actief in wagens, vrachtwagens en landbouwmachines. Dank zij de vernieuwing van het gamma is ze nu de vijfde grootste autoconstructeur in Europa met een marktaandeel van 8,6 %.

 

Deel dit artikel