Analyse
Deceuninck 10 jaar geleden - maandag 21 april 2008

2007 was nog slechter dan verwacht en ook voor 2008 ziet de toestand er weinig rooskleurig uit.

Weinig vreugde in het verschiet

2007 was nog slechter dan verwacht en ook voor 2008 ziet de toestand er weinig rooskleurig uit. Het aandeel blijft duur.
VERKOPEN.

In het eerste kwartaal is de omzet met 3,8 % gedaald door ongunstige wisselkoersevoluties (o.m. stijging euro tegenover dollar) en de productenmix (in verhouding meer laaggeprijsde producten). De verkochte volumes bleven nagenoeg op peil (maar er werd op iets meer gemikt). Terwijl de Oost-Europese regio en Turkije, de hoofdpijlers van de groepsstrategie, bleven vooruitgaan (resp. +7 % en +4 % in volume), boerde de Amerikaanse markt (10 % van de omzet in het eerste kwartaal) verder achteruit (-36 %). Beterschap (stabilisering wordt er ten vroegste in de tweede helft van het jaar verwacht. Ook op de Britse markt liepen de verkochte volumes terug. Terwijl we vroeger voor 2008 nog op omzetgroei rekenden, verwachten we nu een lichte daling (-1 %). De groep houdt vol dat de rentabiliteit dit jaar fors zal verbeteren, o.m. dankzij de herstructureringen in Thuisland, maar volgens ons zal de EBITDA-marge hoogstens 10 % bedragen, tegen 9,1 % in 2007. De 16 % die de groep voor 2010 ambieert lijkt ons dan ook weinig realistisch. We hebben onze winstramingen andermaal teruggeschroefd tot 0,45 EUR per aandeel voor 2008 en tot 1,10 EUR voor 2009.
Zie ook onze SWOT-analyse.

Koers op het moment van de analyse : 12,53 EUR

Het Belgisch bedrijf Deceuninck is de grootste producent ter wereld van pvc-profielen, van het ontwerp tot de extrusie, voor de bouwsector (deuren, ramen…). Realiseert bijna 40 % van zijn omzet in Oost-Europa en Turkije.

Deel dit artikel