Analyse
Befimmo 10 jaar geleden - maandag 28 april 2008

De koers is de laatste maanden gevoelig gestegen en ligt nu bijna 10 % boven de intrinsieke waarde.

In februari kondigde Befimmo aan dat er een akkoord bereikt werd over de verkoop van zeven gebouwen (vijf semi-industriële en twee kantoorgebouwen van “Woluwe Garden”), goed voor 4 % van de totale portefeuille. De operatie die tegen eind juni moet afgerond zijn, zou een meerwaarde van ongeveer 0,40 EUR per aandeel opleveren.
De beheerders van de vastgoedbevak deelden ook mee dat het gerenoveerde gebouw “Brederode Corner” in het centrum van Brussel sinds 1 april opnieuw verhuurd is. Daarmee bedraagt de bezettingsgraad van de gebouwen in de portefeuille nu 97,1 %. In het eerste kwartaal van het boekjaar 2007/08 (30/9-31/12) bleef de waarde van de portefeuille nagenoeg gelijk. De winst per aandeel viel zoals verwacht fors terug (van 1,21 naar 1,03 EUR), maar desondanks trekken we onze raming voor het volledige boekjaar van 3,79 EUR per aandeel op tot 3,90 EUR. Om op het einde van het jaar het beloofde dividend van 3,83 EUR netto (4,51 EUR bruto) te kunnen uitkeren, zal Befimmo dus uit zijn reserves moeten putten. De kans dat de dividenden 2009 en volgende verlaagd worden, is volgens ons echter reëel.
De koers is de laatste maanden gevoelig gestegen en ligt nu bijna 10 % boven de intrinsieke waarde. Samen met de onzekerheid omtrent het dividend maakt dat de vastgoedbevak duur. Ons advies gaat dan ook van houden naar verkopen (vanaf 80 EUR).

Deel dit artikel