Analyse
Siemens 9 jaar geleden - woensdag 19 maart 2008

Een winstwaarschuwing zaait twijfels over de doelstellingen op middellange termijn.

Winstwaarschuwing

Een winstwaarschuwing zaait twijfels over de doelstellingen op middellange termijn. Maar ondanks de recente koersdaling blijft het aandeel duur.
VERKOPEN.

Voor het lopende boekjaar, dat afloopt  op 30 september, verlaagt Siemens zijn doelstellingen. Dat komt door vertragingen en fouten rond verschillende grote projecten (elektrische centrale, transport, informaticadiensten,…). De lasten daarvoor bedragen  ±1 EUR per aandeel. Het doet de vraag rijzen of de groep wel in staat is dergelijke projecten tot een goed einde te brengen en zet de geloofwaardigheid van de topman op de helling. Een maand geleden vertrouwde hij er nog op dat de groep haar doelstellingen voor dit jaar zou halen, en nu moet hij dat al bijstellen. Een en ander komt erg ongelegen voor de groep, die nog niet hersteld is van de recente corruptieaffaire en die gevoelig is voor de economische vertraging (40 % van de omzet wordt gerealiseerd in industriële vakgebieden). Het 1ste trimester was wel sterk en sommige maatregelen (inkoop eigen aandelen, sneller weer focussen op industriële activiteiten, elektrische en medische uitrusting) zitten inde goede richting, maar hoewel de groep haar ambities voor 2010 bevestigde, hebben wij onze twijfels. Voor het lopende boekjaar verlagen we onze winstverwachting van 6,16 EUR tot 5,16 EUR per aandeel en voor het volgende van 7,12 EUR tot 6,55 EUR per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 71,28 EUR

De Duitse conglomeraat Siemens is actief in automatisering, elektrische, medische en communicatie-uitrustingen, transport… 50 % van de omzet wordt gerealiseerd in Europa, 25 % in Amerika en 15 % in Azië.

Deel dit artikel