Analyse
Roularta 10 jaar geleden - donderdag 20 maart 2008

Dat de vooruitzichten voor de audiovisuele poot zwak waren wisten we, maar nu ontgoochelt ook de gedrukte pers.

Resultaat 2007 zware tegenvaller

Dat de vooruitzichten voor de audiovisuele poot zwak waren wisten we, maar nu ontgoochelt ook de gedrukte pers. Ondanks de koersval blijf het aandeel duur.
VERKOPEN.

De resultaten 2007 waren slecht. De omzet steeg wel met 10 %, maar zonder overnames bedroeg de groei slechts 1,6 %. En de winst per aandeel viel met 36 % terug tot 1,49 EUR. Nu is dat wel te wijten aan “uitzonderlijke” elementen zoals de herstructurering van het Franse L’Express-L’Expansion, de waardevermindering op een aantal titels en op VTV (dupliceren van dvd’s…, maar ook daarzonder is het triestig gesteld met de rentabiliteit, vooral in de pers . Wat L’Express-L’Expansion betreft (27 % van de omzet), wordt de verdubbeling van de marges die in 2006 aangekondigd werd tegen 2008-09 en die wij erg ambitieus vonden, wat teruggedraaid en met 1 à 2 jaar uitgesteld tot 2010. Wat onze indruk van toen, dat de overname te duur betaald was, bevestigt. De prestatie van de audiovisuele tak lag wel meer in de lijn van de verwachtingen dankzij de jacht op overbodige kosten, maar wij blijven somber voor de toekmst. En ten slotte blijft het dividend sinds 4 jaar op 0,5625 EUR hangen. Tevens rekening houdend met een slappe reclamemarkt in de komende maanden, verlagen we onze ramingen van de winst per aandeel voor 2008 tot 3,40 EUR (-13 %) en voor 2009 tot 3,90 EUR (-7 %).

Koers op het moment van de analyse : 39,20 EUR

Roularta is een Belgische mediagroep, actief in de geschreven pers (De streekkrant, Trends, Knack…) en in audio/video (VTM, Kanaaltwee, Kanaal Z/Canal Z, Vijftv, Q-Music,…).

Deel dit artikel