Analyse
ErSol Solar Energy 9 jaar geleden - maandag 3 maart 2008

In het vierde kwartaal werd de winst andermaal beknot door onverwacht zware financiële lasten, maar de activiteit draait op een bevredigend peil en de nieuwe vlucht die de olieprijs neemt doet het beste verhopen.

Geruststellend activiteitspeil

In het vierde kwartaal werd de winst andermaal beknot door onverwacht zware financiële lasten, maar de activiteit draait op een bevredigend peil en de nieuwe vlucht die de olieprijs neemt doet het beste verhopen. De koers reageerde al positief en het aandeel is nu correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Het resultaat over het 4de kwartaal was niet eenduidig. Enerzijds explodeerde de verkoop van zonnemodules (+167 %) zodat de totale omzet van de groep met 25 % toenam en de bedrijfswinst+ met 10 % steeg. Anderzijds vielen de financiële lasten zwaarder uit dan verwacht (financiering van de investeringen), waardoor de totale winst onder druk kwam.
We schroeven onze winstraming voor 2007 dan ook terug, van 0,97 EUR per aandeel naar 0,82 EUR.
De toekomst ziet er stralend uit. Ersol mikt voor 2008 op een omzetgroei van 87 à 100 % en stelt voor 2009 een vooruitgang van zowat 40 % in het vooruitzicht. Doelstellingen die ons haalbaar lijken gezien de uitbreiding van de productiecapaciteit (+267 %) die in 2007 gerealiseerd werd. De 140 megawatt zonnecellen die de groep dit jaar hoopt te produceren, zijn overigens al verkocht.
We mikken voor 2008 op 3,64 EUR winst per aandeel en voor 2009 rekenen we op 4,99 EUR.

Koers op het moment van de analyse :  60,95 EUR

ErSol Solar Energy is een jong Duits bedrijf dat sinds september 2005 op de beurs van Frankfurt noteert en dat fotovoltaïsche cellen ontwikkelt, produceert en verkoopt waarmee zonnestralen in elektrische energie kunnen omgezet worden.

Deel dit artikel