Analyse
Compass Group 9 jaar geleden - maandag 31 maart 2008

De prestaties blijven goed en de groep heeft ook vertrouwen in de nabije toekomst, al zit er op haar belangrijkste markt (de VS) wellicht een recessie aan te komen.

Management toont vertrouwen

De prestaties blijven goed en de groep heeft ook vertrouwen in de nabije toekomst, al zit er op haar belangrijkste markt (de VS) wellicht een recessie aan te komen. Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

Compass overtrof in de eerste vijf maanden van boekjaar 2007-08 (afgesloten op 30/09) nog maar eens de verwachtingen. De groep mikt nu voor het eerste halfjaar op een interne omzetgroei van meer dan 5 %. De activiteitsgraad zal in alle geografische zones erg hoog blijven, met uitzondering van het VK, waar de sanering van de contractenportefeuille nog maar pas voltooid is. Ook de rentabiliteit blijft erop vooruit gaan dankzij de interne herstructurering die het nieuwe en kwaliteitsvolle managementteam twee jaar geleden inzette. De groep slaagt er vrij aardig in om onder meer dankzij een beter aankoopbeleid de sterke stijging van de voedingsprijzen op te vangen. Het management verwacht bovendien dat de toename van de groei en van de activiteit ook in de tweede helft van het boekjaar zal aanhouden, al zal het heronderhandelen van een aantal contracten waarin clausules zitten ingebouwd m.b.t. de prijsstijging van voedingsproducten volgens ons de komende kwartalen toch wat wegen op de rentabiliteit. Niettemin verhogen we voorzichtig onze winstramingen van 17 naar 18,6 p. voor 2007/08 en van 18,2 naar 19,9 p. voor 2008/09.

Koers op het moment van de analyse : 325,00 pence

Compass is een Britse cateringgroep voor gemeenschappen (ondernemingen en administraties, scholen, hospitalen, rusthuizen…); ze deelt met het Franse Sodexho de plaats van nummer 1.

Deel dit artikel