Analyse
Atenor 10 jaar geleden - maandag 10 maart 2008

Atenor heeft zijn portefeuille vastgoedprojecten fors uitgebreid. Hiermee is de groep tot in 2012 verzekerd van mooie winsten.

Eerste projecten in Oost-Europa

Atenor heeft zijn portefeuille vastgoedprojecten fors uitgebreid, van 185 000 tot 300 000 m². Daarmee kan de winstevolutie tot 2013 goed ingeschat .
Het aandeel is goedkoop.
KOOPWAARDIG.

Atenor boekte vorig jaar een recordwinst van 7,03 EUR per aandeel, wat nagenoeg overeenkomt met onze prognose. Bogend op haar sterke liquiditeitsreserve (8,50 EUR netto per aandeel) en op een eigen vermogen van 20,40 EUR per aandeel, heeft de groep haar dividend verdubbeld tot 1,95 EUR netto. Wij rekenden op een stijging van zowat 50 %... Het vertrouwen waarvan de groep hiermee blijk geeft is echter gerechtvaardigd. Atenor heeft immers in enkele maanden tijd vier nieuwe projecten voor in totaal meer dan 130 000 m² aan zijn portefeuille toegevoegd. Twee daarvan (70 %) betreffen kantoorgebouwen in Boekarest (Roemenië) en Boedapest (Hongarije), wat perfect kadert in de geografische expansieplannen van de groep. Met tien projecten tegelijk in uitvoering, tegen gemiddeld zes de afgelopen jaren, is de regelmatige inkomstenstroom nog beter verzekerd en moet een winst per aandeel van gemiddeld 6,00 EUR haalbaar zijn. Voor dit jaar rekenen we op ongeveer 8,00 EUR winst per aandeel (of meer naargelang van de vorderingen van het South City project in Brussel) en een dividendverhoging met 10 %. We ramen de intrinsieke waarde voorzichtig op minimum 53 EUR per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 43,95 EUR

Atenor is een Belgische projectontwikkelaar (kantoren, residentiële bouw, winkels), actief in België en Luxemburg en sinds kort ook in Ooost-Europa.

Deel dit artikel