Analyse
Ackermans & van Haren 10 jaar geleden - maandag 17 maart 2008

De recurrente winst blijft toenemen zodat de regelmatige verhoging van het dividend verzekerd blijft. Volgens ons noteert het aandeel nog slechts 17 % onder de intrinsieke waarde (IW).

Uitstekende editie 2007

De recurrente winst blijft toenemen zodat de regelmatige verhoging van het dividend verzekerd blijft. Volgens ons noteert het aandeel nog slechts 17 % onder de intrinsieke waarde (IW). Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

Met 7,27 EUR per aandeel lag de winst vorig jaar wel 21,5 % lager dan in 2006 toen de holding een enorme meerwaarde op Quick realiseerde, maar hij overtrof niettemin onze verwachtingen. Dat kwam door de mooie winstgroei in de Private Equity (waarvan praktisch alle participaties nu erg goed draaien) en de goede prestatie van de vastgoedpoot (resp. 17 en 8 % van de IW). De recurrente inkomsten (d.i. exclusief de meerwaarden op de verkoop van participaties en in de vastgoedpoot) bedroegen vorig jaar 4,80 EUR per aandeel, tegen 2,00 EUR vier jaar geleden. Dit jaar moet een (recurrente) winst per aandeel van zowat 5,00 EUR per aandeel haalbaar zijn. We baseren ons daarvoor op het recordorderboek van baggeraar DEME (26 % van de IW), de goede vooruitzichten voor de vastgoedpoot en het feit dat de financiële activiteiten (29 % van de IW) door hun nichekarakter vrij weinig te duchten hebben van de turbulenties op de financiële markten. Ruim voldoende om de politiek van regelmatige dividendverhogingen (gemiddeld +17,8 % per jaar de laatste 10 jaar) vol te houden. Voor 2007 werd een dividend van 1,0425 EUR voorgesteld, een stijging met 21 %.

Koers op het moment van de analyse : 64,94 EUR

Na de moeilijk jaren 2002-2003 waarin Solvus, DEME en de Private Equity de winstgroei afremden, kon AvH (vet, basis 100) het tij keren en duidelijk afstand nemen van de Bel 20.

De Belgische holding Ackermans & van Haaren heeft een beperkt aantal participaties (baggersector, financiële diensten, private equity en vastgoed) en speelt er een actieve rol (strategie, keuze van het management).

Deel dit artikel